Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek

aardappeltjes_ontbijtspek (2K)

  • 8 grote vastkokende aardappelen
  • 250 g kleine trostomaten
  • 100 g blauwgeaderde kazen
  • 150 g groene olijven met pit
  • 3 teentje look
  • 3 takje citroen
  • tijm
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de ongeschilde aardappelen.
Leg ze in een bakblik en besprenkel met olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Rooster de aardappelen gedurende 20 minuten in de oven.
Voeg de tomaatjes, de olijven, de lookteentjes, de tijm en het spek toe en laat alles nog 20 minuten verder bakken.
Verbrokkel de blauwe kaas en strooi over het gerecht.
Verdeel over 4 borden en serveer meteen.

Tip
Indien je niet gek bent van blauwe kaas, kan je die vervangen door wat Parmezaanschilfers.

Bron: Patapas

Terug