Aardappelontbijt in de wok

aardappelontbijt_wok (2K)

  • 2 middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 3 plakjes gedroogde ham
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 5 eieren
  • 10 cl melk
  • 1 eetl. boter
  • peper
  • zout

Snijd de ham in reepjes en bak ze knapperig in de olie.
Neem ze uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.
Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Bak ze ongeveer 15 minuten in dezelfde olie waar je de ham in gebakken hebt.
Meng de eieren met de melk en klop ze goed door elkaar.
Kruid met peper en zout.
Smelt de boter in een propere wok en bak het eimengsel.
Hoe meer je roert, des te luchtiger het roerei.
Als de omelet bijna klaar is, de aardappelen en de hamreepjes toevoegen.
Nog even roeren en klaar.

Tip
Dit gerecht is een prima ontbijt.
Je kan het ook combineren met een licht slaatje en als lunch serveren.

Bron: Patapas

Terug