Aardappelomelet - I

aardappelomelet (2K)

  • 450 g aardappelen, in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 eieren
  • 5 cl melk

Verhit de olijfolie in een pan, doe de aardappelblokjes erin en bak ze af en toe roerend in 10 minuten.
Wrijf de sargolsaffraandraadjes met zout goed tussen je vingers.
Klop de eieren met melk, gewreven (gekruimelde) saffraan zout combinatie en tijm in een kom.
Schenk het mengsel over de aardappelblokjes.
Bak de omelet op een half hoog vuur en keer het met behulp van een deksel.
Snijd de omelet in punten en serveer ze direct.

Bron: Saffraan, het heilzame kruid


Aardappelomelet - II

voor 2 personen

  • 4 kleine aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 4 eieren
  • 4 eetl. halfvolle melk

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
Snijd de aardappelen in dunne plakken.
Verwarm de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
Bak hierin de plakken aardappelen in een paar minuten lichtbruin.
Bak de ui en de knoflook een paar minuten mee.
Snijd de olijven in plakjes.
Klop de eieren los met de melk, peper en een beetje zout.
Schenk het eimengsel over de aardappelen en voeg de olijven toe.
Leg een deksel op de pan en laat de eieren in ca. 10 minuten gaar worden.
Snijd de omelet in punten.

Menusuggestie
Lekker met een witlofsalade en volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug