Aardappellolly's met zure room en zalmeitjes

aardappellollys (2K)

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 25 g2 preien
  • 100 g zure room
  • 2 eieren
  • 150 g gemalen kazen
  • ½ bosje dille
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. maizena
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • cocktailprikkers

Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
Snijd het wit van de prei in fijne reepjes en snipper de knoflook en de ui fijn.
Klop de eieren los en meng er de aardappelen, prei, ui, knoflook, maizena, kaas en fijngehakte dille onder.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol kleine balletjes van het mengsel en bak ze 5 minuten in olijfolie in de wok (op een matig vuur).
Draai ze regelmatig om zodat ze aan beide zijden kunnen bruinen.
Prik de aardappelballetjes op cocktailprikkers.
Serveer de lolly's met de zure room en de zalmeitjes.

Tip
Vervang de zure room en de zalmeitjes door een frisse yoghurt-mayonaisesaus met fijngehakte augurk.

Bron: Patapas

Terug