Aardappelburgers met ham en kaas

aardappelburgers_ham (2K)

  • 4 grote, vastkokende aardappelen
  • 8 plakken kaas
  • 8 plakken gekookte ham
  • 1 zakje gemengde sla (150 g)
  • ketchup
  • 2 eetl. olijfolie

Gaar de ongeschilde aardappelen 8 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt.
Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes van 2 cm.
Snijd cirkels uit de plakjes ham en kaas die ongeveer even groot zijn als de aardappelplakjes.
Beleg een aardappelplakje met een plakje ham en kaas en leg er een ander aardappelplakje bovenop.
Ga zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
Bak de aardappelburgers krokant in een pan met olijfolie.
Serveer de burgers met wat sla en ketchup.

Tip
Vervang de ham eens door chorizo voor meer pit.

Bron: Patapas

Terug