Aardappelburgers - I

aardappelburger (2K)

  • 4 middelgrote bloemige aardappelen
  • 4 blaadjes sla
  • 4 plakjes tomaten
  • ½ rode ui
  • 2 sneetjes kippenwit
  • 4 eetl. geraspte kazen (naar keuze)
  • 2 eetl. gesnipperde bieslook
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • ketchup
  • arachideolie
  • peper & zout

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes.
Gaar ze in de microgolfoven (6 minuten op 600 watt) en pureer ze.
Meng er 1 ei en de geraspte kaas onder.
Kruid met peper en zout.
Klop het ander ei los met een beetje water.
Maak burgers met de puree, haal ze door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel.
Bak de aardappelburgers in een beetje arachideolie in de pan.
Dien op met sla, tomaat, kippenwit, bieslook, rode ui in ringen en wat ketchup.

Tip
Ook lekker met een beetje krab of vis naar keuze.
Voeg wat verse koriander toe voor extra smaak.

Bron: Patapas


Aardappelburgers - II

  • overgebleven gekookte aardappelen
  • 1 versnipperde ui
  • peper
  • nootmuskaat
  • peterselie
  • 1 ei
  • paneermeel

Mix alle ingrediënten, behalve het paneermeel, goed doorelkaar.
Kneed deze mix tot hamburgers en paneer ze met paneermeel.
Bak ze als hamburgers.

Bron: John Mordhorst
Gepubliceerd door: Nl.culinair Huis Pagina

Terug