Aardappel tonijnburgers

  • 600 g aardappelen
  • peper
  • zout
  • 1 blikje tonijn
  • 1 blikje ansjovis
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 3 eetl. zure room
  • geraspte schil van een halve citroen
  • bloem
  • olie
  • paprikapoeder

Schil de aardappelen en kook ze in een pan met een beetje water gaar.
Laat de tonijn uitlekken en snij ze in stukjes.
Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes.
Maak de uitjes schoon en snij in stukjes.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en schep er de tonijn, ansjovis, uitjes, zure room en de citroenschil door.
Vorm van het mengsel 8 porties, geef elke portie de vorm van een hamburger.
Wentel deze door wat bloem.
Verhit olie in een pan en bak hierin de aardappel tonijnburgers aan beide kanten goudbruin.
Laat even uitlekken op keukenpapier, leg ze dan op een schaal en bestrooi ze met wat paprikapoeder.

Bron: Keukentips
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug