Aardappel en saliechips

aardappel_saliechips (1K)

  • 4 frietaardappelen
  • 1 bussel salie
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eetl. Griekse yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1 eetl. gehakte bieslook

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappelen over de lengte in flinterdunne plakken en haal door de olie.
Kruid met peper en zout.
Neem een aardappelplakje en leg hierop een blaadje salie.
Dek af met een aardappelplakje.
Leg de aardappelen in een bakblik en schuif in de oven.
Bak de aardappelchips gedurende 25 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Draai regelmatig om tijdens het bakken.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dipsaus.

Tip
Een sprankelend glas cava zou bij dit hapje zeker niet misstaan!

Bron: Patapas

Terug