Geplette aardappel, gerookte paling en zurkelsaus

Geplette aardappel, gerookte paling en zurkelsaus

  • 1 grote bloemige aardappel
  • 100 g filets van gerookte paling
  • 1 sjalot
  • een 5-tal zurkelblaadjes
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. gehakte kervel
  • 1 eetl. gesneden bieslook
  • 50 g boter
  • 1 dl zure room
  • peper & zout

Schrob de aardappel schoon en kook gaar in licht gezouten water.
Verwijder de schil en prak fijn met de boter, gehakte sjalot, peterselie, kervel en bieslook.
Breng op smaak met peper en zout.
Hak de zurkel zeer fijn, roer onder de zure room en kruid met peper en zout.
Snijd de paling in partjes en verwijder indien nodig de laatste graten.
Maak een 'quenelle' van de aardappelbereiding, schik er de paling op en lepel er de zurkelsaus langs.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug