Aardappel en maïs fritters

aardappel_maisfritters (2K)

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 6 lente-uitjes gesnipperd
  • 200 g maïs uit blik
  • 4 eieren
  • 40 g broodkruimels
  • 1 theel. gemalen komijnpoeder
  • 1 dl arachideolie
  • peper
  • zout
  • 4 eetl. Griekse yoghurt
  • 2 eetl. gehakte muntsap van 1 citroen
  • 450 g bladspinazie

Schil en rasp de aardappelen.
Knijp het vocht uit de aardappelen en meng met de maïs.
Voeg hierbij de gesnipperde lente-ui, eieren, broodkruim en komijn.
Kruid met peper en zout.
Meng tot een mooie gladde massa.
Verwarm enkele eetlepels olie in een pan en schep hierin een eetlepel van het aardappelmengsel.
Bak 3 minuutjes bruin aan elke zijde.
Herhaal tot al het mengsel gebruikt is.

Meng ondertussen alles voor de dip en kruid met peper en zout.

Tip
Om dit hapje nog specialer te maken, kan je er gestoofde bladspinazie bij serveren.

Bron: Patapas

Terug