Cajun-kruiden - I

  • 2 theel. zout
  • 2½ theel. paprikapoeder
  • 2 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel. gedroogde tijm

Meng alle ingrediënten en bewaar ze in een luchtdichte bak.
Het blijft lange tijd goed.

Bron: Dave Monteit
Gepubliceerd door: Nl.culinair Huis Pagina


Cajun-kruiden - II

  • 1½ theel. zout
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. cayennepeper
  • ½ theel. zwarte peper
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel. gedroogde tijm

Cajunkruid is eigenlijk een kruidenmix, die aan uw vlees, kip- of visgerechten een authentiek cajun-aroma geeft.
U gebruikt het in sauzen, salades, soepen en kaas- en deeggerechten.

Bron: Astrid Veltman


Cajun-kruiden - III

  • knoflookpoeder
  • paprika
  • rode peper
  • witte peper
  • zwarte peper
  • uien poeder

Combineer in gelijke delen.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking


Cajun-kruiden - IV

Cajun-kruiden

  • 2 theel. bloem
  • 30 g boter
  • 1 bouillonblokje (kippenbouillon)
  • 1 theel. cayennepoeder
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 2 theel. honing
  • 1 theel. gedroogde oregano
 
  • 1 groene paprika
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 grote ui

Meng de zwarte peper, paprikapoeder, cayennepoeder, oregano tijm, gemberpoeder door elkaar.
Het resultaat zijn uw eigen cajunkruiden.
Versnipper de ui en heeft u wel een rode en groene paprika snijd deze dan in reepjes.
Verhit de boter in de pan en voeg het vlees of kip toe.
Bak het vlees of de kip gaar.
De gaartijd in natuurlijk afhankelijk van de dikte van het vlees of de kip.
Haal het vlees of de kip uit de pan.
Voeg de ui toe en laat deze 4 minuten fruiten.
Voeg de kruiden en de paprika's in reepjes toe en laat deze 5 minuten fruiten.
Bestrooi de uien en paprika's met de bloem, schep goed om en laat dit nog 3 minuten bakken.
Voeg het water, bouillonblokje en honing toe.
Laat de saus 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
Doe het vlees of de kip terug in de pan en verwarm het opnieuw.

Opmerking
Ik heb kip gebruikt in het recept maar u kunt bv ook koteletten of een ander soort vlees gebruiken. Deze keer had ik geen paprika’s maar normaal voeg ik 1 rode en 1 groene paprika toe.

Bron: Wecken online

Terug