Baharat - I

  • ½ kop peperkorrels
  • ¼ kop korianderzaadjes
  • ¼ kop kaneelschors
  • ¼ kop kruidnagels
  • ⅓ kop komijnzaadjes
  • 2 theel. kardemomzaadjes
  • ¼ kop geraspte nootmuskaat
  • ½ kop paprikapoeder

Rooster alle kruiden en specerijen in een droge koekenpan tot ze gaan ruiken.
Laat ze afkoelen en maal alles in de keukenmachine tot poeder.
Bewaren het kruidenmengsel in goed sluitende glazen potjes.

Bron: NN


Baharat - II

  • 5 cc zwarte peperkorrels
  • 3 cc kaneel
  • 3 cc kardemom
  • 5 cc korianderzaad
  • 3 cc kruidnagel
  • 3 cc djinten
  • 3 cc nootmuskaat
  • 5 cc paprikapoeder
  • 5 cc gemberpoeder
  • 1 cc cayennepeper

De poeders van alle ingrediƫnten goed door elkaar werken tot een homogeen poeder-mengsel.

Bron: Jan A. van der Hoeden
Gepubliceerd door: Kook Jij


Baharat - III

  • 2 eetl. gemalen zwarte peper
  • 2 eetl. gemalen komijn
  • 1 eetl. gemalen koriander
  • 1 eetl. gemalen munt
 
  • 1 eetl. gemalen kruidnagel
  • 1 theel. nootmuskaat
  • ½ theel. gemalen kardemom
  • mespuntje gemalen kaneel

Bron: NN

Terug