Selderij over?

Selderij
 over?

Hoe bewaar je selderij?

Rol de selderbladeren in een vochtig stukje keukenrol voor je ze in de ijskast legt.
Zo blijven ze lekker fris.
Leg de ingepakte selderij vervolgens in het groentevak bij een temperatuur van 3 °C tot 4 °C.
Selder invriezen?
Voor je invriest, moet je de selderstengels blancheren.
Zo behouden ze hun vitaminen én kleur beter.
Steek ze nadien in een diepvrieszakje en je hebt altijd lekkere selderij bij de hand.

Selder invriezen doe je zo

Snijd de selderij in stukjes voor je ze blancheert en invriest.
Dan zijn ze klaar voor gebruik wanneer je ze nodig hebt, bijvoorbeeld voor een aperitiefhapje met mosselen.
Dompel de stukjes selderij onder in kokend water.
Een tweetal minuutjes is voldoende.
Spoel ze nadien af onder koud water om het kookproces te stoppen.
Et voilà, de selderij is geblancheerd en klaar om in te vriezen.

Selder invriezen voor wok en soep

Een gezonde maaltijd op tafel toveren is makkelijk, ook als je kinderen staan te springen om naar de tekenles te gaan en jij nog een vergadering voor de boeg hebt.
Verdeel de groene selderij over verschillende diepvrieszakjes en voeg meteen andere lekkere groenten toe.
Schijfjes wortel, reepjes courgette, een handvol erwtjes en wat je maar wil.
Zo krijg je verschillende smaakvolle groenteporties bomvol vitaminen en vezels.
Haal ze uit de diepvriezer wanneer je ze nodig hebt.
Heet water erbij met bouillon en 10 minuten later staat een fantastische soep op tafel.
Of verhit olie in de pan, bak stukjes kip en voeg een portie selderij en andere groentjes toe.
Een scheutje sojasaus erbij en voor je ‘de rijst is klaar’ kan zeggen, staat er een lekker wokgerecht op tafel.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug