Wat te doen met worst?

Nu zijn worsten meer zelfstandige producten en ik denk niet dat er heel veel recepten zijn waarin worst wordt verwerkt. Als eerste denk ik dan aan de pizza.
Maar ik heb wellicht nog wel een tip voor verse, gebraden worst of braadworst. In een Bolognese-saus gaat meestal gebraden gehakt. Maar je kan het gehakt ook vervangen door stukjes braadworst. De braadworst apart bruin aanbraden in wat olie. Dan met een vork de worsten doorprikken zodat het sap in de pan loopt. Dan de worst in niet te dunne, maar ook niet te dikke plakjes snijden en bij de tomatensaus en soffritto doen. En niet vergeten het braadvet uit de pan aan de saus toe te voegen! Heel lekker voor de afwisseling.
Geen eigen vinding, maar een tip uit Italiƫ.

Bron: Hopperman in nl.culinair

Heb je een keer wat (ongebakken) braadworst over na een BBQ ofzo, geen nood, braadworst overlangs opensnijden, velletje wegmikken en de vulling gebruiken als basisgehakt voor je pastasaus oid zoals je gewoon bent of mixen met gewoon gehakt tot extra lekkere hamburgers, soepballetjes etc.

Bron: Macchiavelli in nl.culinair

Meer informatie over worst?

Terug