Komatsuna

Komatsuna (4K)

Komatsuna (Brassica rape var. pesvidis) is een van oorsprong Aziatisch bladgewas. Het werd / wordt o.a. geteeld in Japan, Taiwan en Korea. In warm klimaat groeit de komatsuna heel snel, na ongeveer 35 dagen kan hij normaal gesproken al geoogst worden.
Komatsuna kan echter ook hier geteeld worden. In de USA is het verkrijgbaar onder de namen tendergreen en mustard spinach. In Frankrijk dient u op zoek te gaan naar moutarde épinard. Komatsuna is een rechtopstaand Japans groen, heel gelijkend aan spinazie met langere stelen. De bladeren zijn zoet en zacht met een heel lichte mosterd smaak.
De bladeren variëren van lichtgroen als ze jong zijn tot donkerder groen naarmate ze rijpen. Het wordt ook wel mosterdspinazie genoemd vanwege de pittige smaak, die sterker wordt als de bladeren rijpen.
Bereiding
Deze smaakvolle, licht pikante toets is ideaal om te verwerken in roerbakgerechten, stamppot, salades of als bijgerechtje voor heel wat maaltijden. Roergebakken krijgt de komatsuna het karakter van paksoi. Eerlijk gezegd zijn er niet veel recepten met deze groente terug te vinden. Eventueel kan u de recepten die vermeld worden bij mizuna ook gebruiken.

Bron: De Wassende Maan

Terug