Ingrediënten overzicht
Inhoudsopgave
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZAantal info's: 1019
- Aardappel
- Aardappels poffen
- De perfecte ovengebakken aardappel
- Meer informatie over aardappelen
- Welke soort aardappel gebruik je voor welke toepassing
en hoe bewaar je aardappels het beste?- Aardappelsoep maken
- Aardappelweetjes
- Aardbei
- Aardpeer
- Abdijbier
- Absolut Vodka
- Agar-agar
- Airfryer, (Hetelucht friteuse)
- Ajuin
- Ajvar, meerdere recepten
- Alfalfa
- Amish Deer Tongue
- Amsoi
- Ananas
- Ananasaardbei
- Andijvie
- Anijs
- Appels
- Appels- en perentijd
- Aquafaba
- Artisjokken
- Asem
- Asperge
- Hoe moet ik asperges klaarmaken?
- Aspic
- Aspic, zure gelei
- Aubergine
- Augurken inmaken, zoetzuur
- Azijn
- Babjak Nagykocka Tészta, deegwaren
- Babjak Tarhonya, deegwaar
- Bacardi
- Bahārāt - specerijenmengsel
- Bakken met kokosolie
- Banaan
- Banaansoorten
- Barbecue
- Barbecuevlees, de klassiekers
- Basilicum
- Basmati
- Bataat
- Bavette
- BARBECUE INFORMATIE
- BBQ - De brandstof
- BBQ - Direct of indirect?
- BBQ - Het vlees
- BBQ - Keren of niet?
- BBQ - Temperatuur: de basis
- BBQ - Rubs & Sauzen
- Engelse / Nederlandse benamingen voor BBQ-vlees
- Zo barbecue je veilig
- Vier tips voor een gevarieerde barbecue
- Groenten op de barbecue
- Kip op de BBQ
- Vis op de BBQ
- Vlees op de BBQ
- Zo plan je de perfecte barbecue
- à la Bercy
- Bewaartips groenten
- Bewaar voedsel veilig en correct in je koelkast
- Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done?
- Zo bak je de perfecte biefstuk
- Bieslook
- Bigarreau, gekonfijte kers
- Bimi
- Binden van saus en soep
- Blaassilene
- Black Angus
- Bladerdeeg
- Blauw koken
- Blauwe aardappel
- Bleekselderij
- Slavinken en blinde vinken
- Blind bakken
- Eetbare bloemen
- Bloemkool
- Boerenboter
- Boerenkool
- Bolajuin
- Bombay Sapphire
- Bonen
- Borlottibonen
- Borrelhapjes
- Bospeen
- Bosui
- Bottarga
- Boterraap
- Bouillabaisse
- 5 manieren om een wintervoorraad bramen te bewaren
- Brave Hendrik
- Brickdeeg
- Brioche Vendéenne
- Broccoli
- Brood, daar zit wat in
- Broodbakmachine
- Bruine trostomaat
- Buikspek, de drie P’s
- Bulgur - graanproduct
- Burrata
- Butternut
- Caccavelle pasta
- Cajun koken
- Cake bakken
- Cantharellen
- Cassis
- Cataneselle pasta
- Celtuce - stengelsla
- Cèpes
- Challe
- Champignon
- Chayote
- Cherry mix
- Chinees bieslook - Kuchai
- Heel veel over. . . de Chinese keuken
- Het Chinese Nieuwjaar
- Chinese kool
- Chips
- Chorizo
- Citroen
- Citroen invriezen
- Citroengras
- Citroenmelisse
- Coco-bonen
- Coeur de Boeuf
- Cornedbeef
- Courgette
- Gele courgette
- Cupcakes, zo lukken ze altijd
- Curry
- Curry kooktips
- Dadels
- Daikon
- Daslook
- Deeg rollen
- Dengdeng
- Distelolie
- Doperwt
- Draadjesvlees
- Dry Aged Meat
- Duizendblad
- Dulse - Palmaria palmata
- Duurzaam vlees
- Duurzame vis
- EBI
- Edamame
- Eetbare bloemen
- Eieren
- Hoe kook ik een ei?
- Eisbein pekelen
- Emmentaler
- Enoki paddenstoel, Fluweelpootje
- Erwt
- Eryngii, Koningsoesterzwam
- Farro
- Fluweelpootje
- Friese woudbonen
- Fruitleer maken
- Kaas- en andere fondue
- Gedroogd fruit
- Frambozen
- Groente/fruit-kalender
- Furikake
- Gamba
- Gebruik van azijn
- Gebruik van sambal?
- Gedroogd fruit
- Geelwortel
- Gehakt
- Gele trostomaat
- Geitenkaas
- Geitenvlees
- Lams- en... geitenvlees
- Gelukskoekjes
- Gember & Gemberwortel
- Gezond als een vis
- Gieser Wildeman stoofpeer
- Welke soorten gist zijn er en hoe kun je deeg het beste laten rijzen?
- Gnocchi
- Gochujang, Koreaanse chilipasta
- Goela Djawa
- Golden syrup
- Goudbrasem
- Gourmet- en fonduevlees
- Granaatappel
- Granaatappels pellen
- Heel veel over. . . granen
- Granny Smith
- Grapefruit
- Griessuiker
- Groene trostomaat
- Groenlof
- Groente/fruit-kalender
- Groenten op de barbecue
- Gruyère
- Halloumi
- Harissa
- Haverwortel
- Heel veel over . . . de Chinese keuken
- Heel veel over . . . de Franse keuken
- Heel veel over . . . granen
- Heel veel over . . . de Italiaanse keuken
- Heel veel over . . . koffie
- Heel veel over . . . rundvlees
- Heel veel over . . . ui en knoflook
- Heel veel over… vanille
- Heel veel over . . . varkensvlees
- Heel veel over . . . verrot, vergist, gefermenteerd
- Heel veel over . . . wijn
- Heel veel over . . . duurzame zomervis
- Heel veel over . . . zout
- Hennepzaad
- Hertenvlees
- Hetelucht friteuse, (Airfryer)
- Een eenvoudige manier om een HLF (Airfryer) van binnen schoon te maken
- Hoe bak ik een hazenrug?
- Hoe bereid ik een hazenpeper?
- Hoe lang bak ik een hazenrugfilet?
- Hoe bereid ik konijn?
- Hoe hou je vis langer vers
- Hoe kook ik een ei?
- Hoe maak je (wok)pannen het beste schoon en waar let ik op bij het kopen van een pan?
- Hoe moet ik asperges klaarmaken?
- Hoe vlees ontdooien?
- Hoen kweemeel
- Hokkaïdo pompoen
- Hollandse nieuwe
- Hollandse stamppot
- Hondshaai
- Hoe hondshaai klaarmaken?
- Huacatay - Peruaanse zwarte munt
- Hijiki
- Jackfruit
- Jalapenopeper
- Jambalaya
- Mizuna, Japanse mosterdkool
- Japanse rijst
- jichtkruid, Aegopodium podagraria
- Judasoor
- Juffertje-in-het-groen - Nigelsle
- Gebakken kaas
- Kaki
- Kala Namak, zwart zout
- Groente/fruit-kalender
- Kalfsfricandeau
- Kalfsschenkel
- Kalfsvlees
- Kalfsvlees klassiekers
- Kalkoen
- Kamut™
- Kaneel
- KANZI® - Belgisch appelras, Malus domestica 'Nicoter' cov
- Kappertje - Capparis spinosa
- Kapucijner - Pisum sativum var. arvense
- Karbonade (van het varken)
- Kardemom
- Kardoen
- Tamme kastanjes
- Tamme kastanjes pellen
- Katjang Hidjau
- Kebab
- Kemirie
- Kenari
- Kentjoer
- Kerstwijn: Kleyns adviezen welke wijn waarbij?
- Kervel
- Ketjap
- Ketjap asin
- Ketjap kendal
- Ketjap manis
- Ketjap medja
- Ketjap pekat
- Ketjap sedang
- Khorasantarwe
- Kiemgroente
- Kikkererwt
- Kievitsboon
- Kimchi - Koreaanse ingemaakte groente
- Kip
- Hoe kip bereiden en opdienen?
- Kip op de BBQ
- Kipfilet bakken
- Kleine veldkers
- Kliswortel
- Knakworst
- Knoflook, ins and outs
- Knoflook makkelijk pellen en hoe kom je van die sterke geur af?
- Gerookte knoflook
- Zwarte knoflook
- Knolkervel
- Knolselder
- Kockatészta
- Heel veel over... ui en knoflook
- Heel veel over... koffie
- Komatsuna
- Kombu - Japans, gedroogd zeewier
- Kombucha zwam
- Komkommer
- Koningsoesterzwam, Eryngii
- Hoe bereid ik konijn?
- Kookboekje MAGIC BULLET
- Kooktechniek: bakken
- Kooktechniek: bereiden in de oven
- Kooktechniek: braden
- Kooktechniek: braden in een braadzak
- Kooktechniek: grillen
- Kooktechniek: koken
- Kooktechniek: roerbakken
- Kooktechniek: stoombraden
- Kooktechniek: stoven
- Kooktechnieken
- Koolraap
- Koolrabi
- Koreaanse chilipasta (gochujang)
- Koriander
- Koude gerechten
- Kraailook
- Krieltjes
- Kroket
- Krombekbonen
- Kropaar, Dactylis glomerata
- Kruiden & recepten voor slowcooking
- Informatie over kruiden en specerijen
- Verse kruiden bewaren
- Kruisbes of stekelbes
- Kuchai - Chinees bieslook
- Kumato tomaat
- Kurkuma
- Kwartel
- Kwetsen
- Labboon
- Label Rouge - kwaliteitskeurmerk
- Lamsvlees
- Lams- en... geitenvlees
- Lamstestikels pellen
- Landkers
- Lente-uitjes
- Lentevlees
- Lecite
- Liefdesverdriet en chocolade
- Limoen
- Limonade maken
- Limoncello
- Aan de kook met linzen
- Little Gem
- Lizano Salsa
- Look-zonder-look
- Lumache pasta
- Lupine
- Luzerne
- Madame-Jeanette
- Kookboekje MAGIC BULLET
- Maïs
- Koken van maïskorrels
- Makreel
- Malfadine, pasta
- Mandarijnen
- Mandoline
- Manouri - halfzoete Griekse wei, schaap of geit op basis van kaas
- Maten en gewichten
- Mango
- Hoe snijd ik een mango
- Maracuyá, passievrucht
- Zelf de beste mayonaise maken
- Medjoul dadels
- Meiknol
- Melkvet
- Meloen
- Meloensoorten
- Mesclun salade
- Mezze Maniche pasta
- Mezze Penne Tricolore
- Mibuna
- Mierikswortel
- Mineola
- Mirin
- Miso
- Mizuna, Japanse mosterdkool
- Moerbei
- Mojama
- Monniksbaard - Agretti (It)
- Monstrans- of Heilige Geestbonen
- Mosselfabeltjes en -weetjes
- Welkom mosselseizoen! Zo moet je mosselen maken
- Munt
- Nagelkruid
- 'Nduja - pittige, smeerbare Italiaanse varkensworst
- Nieuw-Zeelandse spinazie
- Nigelle - juffertje-in-het-groen
- Nitriet & nitraat
- Noordzeekrab
- Nori
- Oesters
- Oesterzwam
- Oignon Doux de Cevenne
- Oliebollen
- Olijfkomkommer
- Olijfkruid
- Olijfolie
- Olijven
- Spaanse olijven
- Omelet
- Hoe bak je een goede omelet?
- Oosterscheldekreeft
- Opperdoezer Ronde Appellation Contrôlée
- Oranje trostomaat
- Orecchiette
- Orzo
- Paardenbloem
- Paardenvlees
- Paarse wortel
- Paccheri pasta
- Paddestoelen
- Paksoi
- Palmkool of Zwarte kool
- Pancetta
- Panchphoran - Indiaas kruidenmengsel, externe link
- Panela - natuurlijke zoetstof, externe link
- Panko
- Hoe maak je (wok)pannen het beste schoon en waar let ik op bij het kopen van een pan?
- Pansotti pasta
- Papaja
- Papaya
- Paprika
- Gele paprika
- Groene paprika
- Rode paprika
- Passata
- Passievrucht, maracuyá
- Pasta koken is een kunst
- PASTA SOORTEN
- Pastasoorten en de verschillen in vorm en kleur
- Pasteitjes
- Pastinaak
- Paté
- Paters
- Patisson
- Patte de Loup - Wolvenklauw
- Peccannoten
- Pekelen & marineren
- Peper
- Peren
- Peruaanse zwarte munt - Huacatay
- Perzik
- Peterselie
- Peterseliewortel
- Peultjes
- Peulvruchten; bonen; erwten, linzen en de rest
- Pilaf
- Piment d'Espelette
- Pimpinella - Pimpinella anisum
- Pindakaas
- Pinksterbrood en pinksterkoeken
- Pitabroodjes
- Pluimvee
- Polenta
- Pompoen
- Pompoenen bereiden
- Pompoenen inmaken
- Pompoenpitten
- Pomtayer
- Poon
- Portobello
- Postelein
- Prei
- Prosecco
- Provolone
- Pruim-trostomaat
- Pruimen
- Pul biber
- Pulled pork
- Pijnboompit
- Pijpajuin
- Pijplook
- Raap
- Raapstelen
- Rabarber
- Radicchio
- Radijs
- Raketsla
- Rammenas
- Reerug
- Relishes
- Ricotta
- Risottorijst
- Rode biet
- Rode cherrytomaat
- Rode kool
- Rode poon
- Roma- of pruimtomaat
- Romanesco
- Romeinse sla
- Ronde tomaat
- Roodlof
- Rookworst
- Wat is het verschil tussen blanke rozijnen, blauwe rozijnen, sultana-rozijnen en krenten
- Rucola
- Rundvlees
- Heel veel over... rundvlees
- Rijst koken
- Kies voor rijst
- Saffloerolie
- Saffraan
- Saffraan wellen of niet?
- Salami
- Salie
- Lizano Salsa
- Sambal
- San Mazzo tomaat
- Savooienkool
- De Scandinavische keuken
- Schaaldieren
- Schapenvlees
- Schelvispekel
- Schnitzel
- Scones
- Sedanini_pasta
- Seitan- of tofubrochettes marineren
- Selderij
- Serifon
- Sesamzaad
- Schorseneer
- Sharonfruit
- Shaoxing - Chinese kookwijn
- Shiitakes en champignons
- Shiso
- Shoyu
- Sint-Jakobsschelpen
- Sjalot
- Sla
- Slagroom
- Slavinken en blinde vinken
- Slowcooker
- Slowcooker tips
- Slowfood
- Sluimerwten, peulen, schelperwten, breekerwten
- Snacktomaat
- Snijbiet
- Snijbonen
- Snijden van groente, kruiden of vlees wordt een fluitje van een cent
- Soe-oen
- Soep
- Gebonden soep
- Sojaboon
- Sojasaus
- Sojascheut
- Sojascheuten kweken
- Sorghum
- Soufflé
- Soufflé maken
- Spaanse olijven
- Spaanse peper
- Spaghettini pasta
- Spätzle
- Een heleboel over... specerijen!
- Speculaas
- Spek
- Sperzieboon
- Spieringkotelet
- Spinazie
- Spinazie reinigen
- Spitskool
- Spliterwten
- Spruitjes
- Spruitkool, externe link
- Spunta aardappelen
- Spijsolie
- Sriracha
- Hollandse stamppot
- Steenbolk
- Steengrillen
- Kruisbes of stekelbes
- Stengelsla - Celtuce
- Sterkers
- Stevia
- Stoofpot
- Koken in de stoomoven
- Stoofvlees
- Hoe krijg je stoofvlees extra zacht en mals ?
- Stoven
- De kunst van stoven
- Stridolo
- Stringhette pasta
- Suikerbrood
- Suikermaïs
- Suikerwortel
- Sumac
- Surimi
- Sushi
- Sweet basil
- Sweet pink tomaat
- Taaitaai
- Tahini
- Voor de eerste keer koken met een tajine?
- Tamari
- Tapas, De tapas-traditie
- Een tapasavondje in de planning?
- Tarhonya
- Tarka
- Tartufata - Italiaanse truffeltapenade
- Taugé
- Tempeh
- Welke oventemperatuur moet ik aanhouden voor een gas-, hetelucht- of elektrische oven?
- Teriyakisaus
- Terrine
- Teunisbloem
- Tjendol
- Gerookte tofu
- Zijden tofu
- Tomaat ontvellen
- Tomaten
- Tomaten bewaren
- (Bijna) alles over... tomaten
- Coeur de Boeuf
- Intense tomaat
- Kumato tomaat
- Red Egg tomaat
- Rode cherrytomaat
- Roma- of pruimtomaat
- Ronde tomaat
- San Mazzo tomaat
- Snacktomaat
- Vleestomaat
- Bruine trostomaat
- Gele trostomaat
- Groene trostomaat
- Oranje trostomaat
- Pruim-trostomaat
- Tros-cherry fine
- Tros-cherrytomaat
- Tros-cocktailtomaat
- Tonkabonen
- Topinambour
- Tuinboon
- Tuinkers
- Tuinkers en mosterdkers
- Turks fruit
- Wat is TVP?
- Valentijnsdag
- Valentijnsetentje
- Varkensvlees
- Heel veel over... varkensvlees
- Vergeten varkensvlees
- Veldboon
- Veldertjes - jonge kapucijners
- Veldsla
- Venkel
- Vergeten groenten
- Vetten & Smaak
- Viili
- Vinaigrette
- Vis grillen
- Vis op de BBQ
- Gezond als een vis
- Hoe hou je vis langer vers
- Duurzame vis
- Vis moet zwemmen
- Vitelotte noir
- Vlees bakkerellen
- Vlees braden
- Vlees op de BBQ
- Duurzaam vlees
- Vlees en hygiëne
- Vlees en zout
- Vlees frituren
- Vlees grillen
- Vlees in de oven
- Vlees invriezen
- Vlees koken
- Vlees kopen & bewaren
- Vlees roerbakken
- Vlees smoren
- Vlees stomen
- Vlees stoven
- Vleesrestjes hergebruiken
- Vleestomaat
- Vogelmuur
- Voorgesneden groenten en fruit: een goede keuze?
- Vijg
- Wakame
- Walcherse kogelboontjes
- Walnoten
- Wampanoag Sobaheg (stoof uit 1623)
- Warmoes
- Wat is het verschil tussen blanke rozijnen, blauwe rozijnen, sultana-rozijnen en krenten
- Water
- Waterkers
- Watermeloen
- Waterijs maken
- Waterzooi
- Wagyu
- Grote weegbree
- Wild wild en tam wild
- Wilde rijst
- Winterkost
- Winterpostelein
- Winterwijn
- Witlof
- Witloof bewaren, hoe doe je dat?
- Witte bes
- Witte fungus
- Wittekool
- Wokken
- Hoe maak je (wok)pannen het beste schoon en waar let ik op bij het kopen van een pan?
- Wolvenklauw, Patte de Loup
- Worst
- Worstlijstje
- Wat te doen met worst?
- Wortelen
- Wortelpeterselie
- Heel veel over... wijn
- Kerstwijn: Kleyns adviezen welke wijn waarbij?
- Zalm
- Za'atar
- Zeewolf
- Zetmeel
- Zilveroortjes
- Zilverstelen
- Ziti
- Zoethout
- Heel veel over... duurzame zomervis
- Zonnewortel
- Zo plan je de perfecte barbecue
- Heel veel over. . . zout
- Zwart zout, kala namak
- De zure bom
- Zelf ingemaakte augurken
- Zure gelei - aspic
- Zurkel
- Zuurkool
- Zwarte bessen
- Zwarte knoflook
- Zwartmoeskervel
- Zwartoogboon
- Zijdentofu
Voor het laatst bijgewerkt op: