Lasagne van Zeeuwse bolus en vanille-ijs met colasaus

  • 1 bolus p.p.
  • 2 grote bollen ijs p.p. *
  • frac12; blikje cola
  • 30 gr boter (gezouten)

Schep de bollen ijs en duw deze plat totdat ze ongeveer de diameter van een bolus zijn en leg deze terug in de vriezer.
Snijd de bolus in drie laagjes en droog deze in een oven van 80 °C totdat ze helemaal krokant zijn.
(Zet de oven een stukje open zodat het vocht gemakkelijk wegkan.)
Zet intussen de cola op in een steelpannetje en laat deze zachtjes in koken tot siroop dikte.
Haal de cola van het vuur en roer hier de in stukjes gesneden boter door.
Als de bolussen klaar zijn legt u eerst een laagje op bord daar bovenop een laagje ijs weer een laagjes bolus + ijs en dan als laatste het bovenste deel van de bolus.
Giet de saus rondom.

Receptuur: Zeeuwse lekkernijen
Gepubliceerd door: Tonny Leeflang - Wondergem

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug