Yoghurtijs met citroen

  • 2 ½ dl citroennectar of limoennectar
  • 175 g suiker
  • 3 dl yoghurt
  • 3 eetl. crème fraîche of
  • 4 eetl. geklopte magere kwark (40%)

Als u een sapcentrifuge heeft, kunt u nectar maken door de helft van de vruchten gepeld en in vieren gesneden, en de andere helft ongepeld en in achten gesneden in het apparaat te doen, zodat u sap krijgt met het aroma van de schil.
Als u geen sapcentrifuge heeft kunt u de vruchten gewoon persen en de fijngeraspte schil van 2 vruchten toevoegen (neem vruchten met een zachte schil).
Doe de yoghurt, crème fraîche en suiker in een kom en klopt totdat de suiker goed opgelost is.
Voeg de nectar toe, klop het geheel goed door en doe het mengsel in de ijsmachine.
U kunt de crème fraîche vervangen door 4 eetl. geklopte, magere kwark (40% vet).
De smaak wordt hierdoor iets anders en de sorbet nog 'slanker'.

Bron: Astrid Veltman

Terug