Yoghurtijs met bosvruchten

yoghurtijs_met_bosvruchten (1K)

  • 100 g suiker
  • 50 g slagroom
  • 375 g volle yoghurt
  • 1 theel. citroensap

Was het fruit.
Pureer het fruit met de suiker en het citroensap.
Voeg aan het fruitmengsel de yoghurt en de slagroom toe.
Zorg ervoor dat het geheel goed met elkaar vermengd is.
Laat het geheel een à twee uren afgedekt met plastic folie in een koelkast van 6 °C tot rust komen.
Daarna het ijs afdraaien in de machine.
Voor het opmaken van dit ijsgerecht hebt u nog eens 250 gram verse bosvruchten nodig, die u eveneens goed moet wassen en daarna met wat citroensap pureert.

Opmaak: in een hoog smal koud glas wat van de bosvruchtenpuree schenken, hierop 1 of 2 bolletjes yoghurtijs en het glas voorzichtig afvullen met een beetje zoete licht mousserende wijn.

Terug