Tapachula

tapachula (3K)

  • 2,5 dl melk
  • flinke pijp kaneel
  • 100 gram honing
  • 2 eieren
  • 12½ cl slagroom

Breng de melk aan de kook en laat 30 minuten een vermorzeld pijpje kaneel meetrekken.
Zeeg de melk door een kaasdoek of schone theedoek (zonder wasmiddelluchtjes).
Breng de melk opnieuw aan de kook en los er de honing in op.
Roer 2 eierdooiers los en klop er daarna 12½ cl slagroom door.
Schenk de kokende melk bij het ei en roommengsel en klop alles even flink op.
Eventueel het mengsel nog een keer zeven en in de ijsmachine doen.

Zwarte bessensaus

  • verse zwarte bessen of
    diepgevroren bosvruchten van bijvoorbeeld AH
  • aardappelzetmeel
  • scheutje bessenlikeur naar smaak
  • suiker en citroensap naar smaak

Bessen met de likeur en eventueel een scheutje water voorzichtig roerend aan de kook brengen.
Binden met aardappelzetmeel tot de gewenste dikte van de saus is bereikt.
Voeg nog wat suiker en eventueel citroensap naar smaak toe.

Els

Terug