Tagliatelle van vruchtengelei met bosvruchtenijs

bosvruchten_ijs (4K)

  • 2 bakjes verse frambozen of aardbeien +
    de helft aan water (totaal ca. 5 dl)
  • 150 g suiker
  • 7 in koud water geweekte gelatineblaadjes
  • 4 grote bollen bosvruchtenijs *
  • topjes vers munt en enkele vruchten voor de garnering

Breng het water aan de kook met de suiker en de fijngesneden vruchten.
Laat het ca. 5 minuten op laag vuur doorkoken.
Voeg daarna de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer tot ze zijn opgelost.
Pureer het geheel vervolgens fijn in de mixerblender of met een staafmixer.
Giet het door een fijne zeef en laat het afkoelen in een kom.
Als het geheel begint te hangen (dikker begint te worden), giet het dan uit op een vlakke bakplaat bedekt met plasticfolie.
Laat de gelei in de koelkast goed opstijven (ca. 1 uur).
Snijd de opgesteven vruchtengelei in repen zoals tagliatelle en rangschik ze op koude bordjes.
Plaats de bollen bosvruchtenijs in het midden en garneren het met vers fruit en een topje munt.

Wijnadvies
een gekoelde dessertwijn of een ijskoud glaasje frambozen vruchtenwijn.

Succestip
Maak de vruchtengelei een dag van tevoren zodat u zeker weet dat de gelei goed stevig is.

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug