Sorbetijsparfait

voor 6 personen

  • 500 g aardbeien
  • pakje poeder voor aardbeienpudding
  • 1 eet. poedersuiker
  • 500 g sorbetijs (*
  • 100 g bitterkoekjes, geplet
  • 2 eetl. ahornsiroop
  • 50 g pistachenoten

Doe het aardbeienpuddingpoeder en 50 cl kokend water in een vuurvaste schaal en roer tot het puddingpoeder opgelost is.
Zet het in de koelkast tot het stijf is.
Snijd de pudding in kleine blokjes.
Doe 100 g van de aardbeien en de poedersuiker in een keukenmachine of blender en klop dit glad.
Leg beurtelings laagjes aardbeien, aardbeienpuree, sorbetijs, pudding en geplette bitterkoekkjes in 6 kleine parfaitglazen.
Eindig met een scheutje ahornsiroop en strooi hier de gehakte pistachenoten over.

Bron: Nederlandse Hartstichting

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug