Sorbet van perzik en sinaasappel

voor 10 personen

  • 4 halve perziken (uit blik)
  • 20 cl sinaasappelsap
  • 100 g suiker
  • 3 eiwitten
  • 10 cl witte wijn
    • garnituur
  • 10 blauwe druiven (halveren en ontpitten)
  • perzik
  • ananas

Perziken pureren en door zeef wrijven en samen met het sinaasappelsap in de sorbetiere aanvriezen.
Eiwitten met een snufje zout stijf slaan.
Suiker met witte wijn verhitten en 5 minuten inkoken.
De suikerstroop goed mengen met de eiwitten en koelen.
Daarna aan het perzik/sinaasappelmengsel toevoegen en vlak voor het uitserveren tot ijs draaien.
Champagnecoupes voorzien van een suikerrandje (eerst bevochtigen met citroensap en dan in suiker drukken).
Enkele bolletjes ijs erin, garneren met de brunoise van het fruit en een blauwe druif.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug