Softijs van aardappel, rode biet en balsamicoazijn

softijs_aardappel (2K)

  • 2 grote bloemige aardappelen (300 g)
  • 200 g gekookte rode biet
  • 3 eetl. honing
  • ½ l vloeibare room
  • 1 eetl. balsamicoazijn

Snijd de geschilde aardappelen in grove stukken.
Doe ze in een kookpan, voeg er de room en honing aan toe en laat ongeveer 20 minuten koken.
Laat even afkoelen en giet alles dan in de blender.
Voeg er de rode biet aan toe en mix goed, zodat u een smeuïg geheel krijgt.
Giet er de balsamicoazijn bij.
Laat afkoelen en laat het geheel 15 minuten draaien in de ijsmachine.
Zet in de diepvries.
Dien op in combinatie met een carpaccio van witte vis, een taartje als aperitief of zelfs als dip met rauwe groenten.

Bron: Patapas

Terug