Sinaasappel-roomijs

  • 4 dl slagroom
  • 6 eidooiers
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 4 dl sinaasappelsap
  • 225 g suiker,
    meer of minder afhankelijk van hoe zoet het vruchtensap is
  • 1 vanillestokje, doorgesneden

Schrap het merg uit het vanillestokje en laat zowel merg als stokje en sinaasrasp, met de room, op heel zacht vuur, 20 minuten trekken, verwijder het vanillestokje.
Klop de eidooiers met de suiker tot romig en licht geel, voeg een beetje van de warme room toe, klop goed door en doe alles bij de room in de steelpan, laat op zacht vuur binden.
Voeg het sinaasappelsap toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken en mengen.
Klop schuimig met de staafmixer, zeef de ijscompositie, laat afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.
Draai er volgens gebruiksaanwijzing van de machine ijs van.
Het zeven kan desgewenst achterwege worden gelaten, er blijven dan kleine oranje spikkeltjes schil zichtbaar.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug