|
|
In zeef rozijnen afspoelen.
In een steelpan de rum en rozijnen doen.
Zachtjes tegen de kook aan brengen.
Van vuur af halen en ± 10 minuten laten wellen.
In een kom met een mixer de slagroom bijna stjifkloppen.
Al kloppende de yoghurt en poedersuiker toevoegen.
Blijven kloppen tot een luchtig, egaal mengsel ontstaat.
Rozijnen-rummengsel erdoor scheppen.
Zonder deksel in vriezer ± 30 minuten laten bevriezen.
Het ijs met een vork van de rand van de doos losmaken.
Met vork loskloppen tot een gladde massa.
Weer ± 30 minuten laten bevriezen.
Tweemaal herhalen.
IJs in ± 2 uur laten bevriezen en laten rijpen.
± 10 minuten voor gebruik uit de vriezer nemen.
Met een ijsbolletjestang over schaaltjes verdelen.
Advocaat erover schenken.
Garneren met chocoladevlokken en waaiertjes.
Bron: Astrid Veltman