Rozijnen-yoghurtijs met advocaat

  • 75 g rozijnen
  • 10 cl witte rum
  • 250 cl slagroom
  • 3 bekers Bulgaarse yoghurt
  • 225 g poedersuiker
  • 8 eetl. advocaat
  • 2 eetl. chocoladevlokken
  • 4 waaiertjes
  • diepvriesdoos, 1½ l
  • ijsbolletjestang

In zeef rozijnen afspoelen.
In een steelpan de rum en rozijnen doen.
Zachtjes tegen de kook aan brengen.
Van vuur af halen en ± 10 minuten laten wellen.
In een kom met een mixer de slagroom bijna stjifkloppen.
Al kloppende de yoghurt en poedersuiker toevoegen.
Blijven kloppen tot een luchtig, egaal mengsel ontstaat.
Rozijnen-rummengsel erdoor scheppen.
Zonder deksel in vriezer ± 30 minuten laten bevriezen.
Het ijs met een vork van de rand van de doos losmaken.
Met vork loskloppen tot een gladde massa.
Weer ± 30 minuten laten bevriezen.
Tweemaal herhalen.
IJs in ± 2 uur laten bevriezen en laten rijpen.
± 10 minuten voor gebruik uit de vriezer nemen.
Met een ijsbolletjestang over schaaltjes verdelen.
Advocaat erover schenken.
Garneren met chocoladevlokken en waaiertjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug