Rozenijs (parfait)

voor 8 - 9 personen

    • parfait
  • 250 g suikerstroop *
  • 1 eetl. Roosje zonder doornen Esprit (of 4 eetl. Roosje zonder Doornen likeur)
  • 3 dl slagroom
  • 9 eidooiers (totaal circa 180 g)

* Voor 1 kilo suikerstroop van circa 26 °Beaumé: kook 470 gram suiker, 53 cl. water en wat druppels citroensap tot siroop.

Laat eidooiers onder voorzichtig roeren au bain-marie binden met koude suikerstroop.
Klop de massa schuimig met een staafmixer (temperatuur dient onder de 65 °C te blijven).
Koel het mengsel af in een koud waterbad en blijf kloppen.
Voeg de rozenesprit toe en daarna stijf geslagen room.
In vormpjes gieten en invriezen.
Garneer met een toefje slagroom en een marsepeinen roosje.
Spray aan tafel 1 keer met onze Roosje zonder doornen parfumverstuiver.
Serveer er een glaasje Roosje zonder Doornen likeur bij.

Bron: A. van Wees distilleerderij De Ooievaar

Terug