Rode wijn ijs

  • 175 g kristal suiker
  • 3,75 dl rode port, of wijn
  • 5 dl slagroom
  • 6 eieren
  • 3 eetl. grenadine
  • 6 g gelatinepoeder

Verwarm de room in een pan met 2,5 liter inhoud, voeg 4 eetlepels suiker toe.
Laat al roerend de suiker oplossen.
Doe de eieren in een beslagkom en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe, doe dat al kloppend op een matige snelheid (met handmixer/keukenmachine) tot het schuimig en wit is.
Giet het hete roommengsel met een dun straaltje bij het eimengsel (al kloppend)
Giet het mengsel al roerend terug in de pan en verhit dit tot ca.75 °C (pas op dat het eigeel niet gaar wordt, dan kun je overnieuw beginnen).
Los de gelatine op in wat lauwe port/rode wijn en roer de opgeloste gelatine door de port/rode wijn.
Roer de port (te vervangen door rode wijn) en de grenadine erdoor.
Laat het mengsel in ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen in een ijswaterbad (Klop regelmatig).
Doe het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van de machine.

Gerard Massalt

Terug