Coupe Rinse

coupe_rinse (11K)

Coupe Rinse bestaat uit appelstroopijs met gekaramelliseerde appeltjes, slagroom en een takje mint.
Appelstroopijs kunt u maken van vanille roomijs en daar dan wat vloeibare rinse appelstroop overheen schenken.

U neemt 2 Jona Gold appels, schillen en in blokjes van 1,5 bij 1,5 snijden.
In een pannetje wat boter smelten en hierin de appelblokjes strooien.
Strooi daarna 100 gram suiker over de appelblokjes en laat het geheel karamelliseren, niet te donker, want dan worden de appelblokjes te gaar.
Deze moeten nog bijtgaar blijven.
Als de appelblokjes bijna goed zijn het geheel afblussen met een beetje Calvados en/of Cognac.
Dit kunt u van tevoren bereiden, want het moet koud zijn als het in de coupé wordt opgemaakt.
Onder in de coupés schept u wat gekaramelliseerde appelblokjes en wat van het sausje, vocht.
Hier bovenop komt een mooie bol appelstroopijs.
Garneren met een rozet slagroom en een topje mint.

Terug