Coupe Piccobello

coupe_piccobello (2K)

  • twee bollen citroenijs *
  • een bol aardbeienijs *
  • een bal pistache-ijs *
  • amarena kersen
  • een scheutje kersenlikeur
  • een scheutje amarena-saus
  • een koekrolletje
  • een chocolademaantje
  • een schuim ijsje
  • een rozet slagroom

Spuit een toefje slagroom in de gekoelde coupe.
Leg één amarena-kers onderin.
Schep dan de bollen aardbeien-, citroen-, en pistache-ijs en nog een bol citroenijs in de coupe.
Leg drie amarena-kersen in de "gaatjes".
Giet er kersenlikeur overheen.
Afgarneren met slagroom, een scheutje amarena-saus, koekrolletje, chocolade maantje, amarena-kers.
Een schuimijsje op het schoteltje plaatsen.

Een schuimijsje maakt u van opgeklop eiwit met suiker en daarvan spuit u mooie rozetten die u in een oven van ± 90 °C enkele uren laat drogen.
Ze moeten wel helemaal droog zijn, dan kunt u ze ook bewaren.

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug