Peren in rode wijnsiroop met roomijs

  • 4 rijpe handperen
  • 50 g suiker
  • ½ l rode wijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetl. bessengelei of bosvruchtenjam
  • 1 l vanilleroomijs *
  • ijswafeltjes als garnering
  • kaneelpoeder

Schil de peren, maar laat daarbij het steeltje zitten.
Verwarm de rode wijn met daarin het kaneelstokje, de suiker en de kruidnagels.
Laat hierin de peren zachtjes tegen de kook aan pocheren, dit gedurende 10 - 15 minuten (afhankelijk van de grootte van de vrucht).
Schep ze hierna uit de pan en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.
Kook het rode wijnvocht in tot een siroop en roer de bessengelei erdoor.
Serveer elke peer op een bord met warme rode wijnsiroop erover en een paar bolletjes ijs ernaast, gegarneerd met wat ijswafeltjes en een beetje kaneelpoeder.

Bron: Smulweb

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug