Perensorbetijs

  • 250 g rijpe peren,
    geschild, klokhuis eruit en in stukjes gesneden
  • 250 g suiker,
    afhankelijk van hoe zoet de peren zijn
  • ¼ l perensap
  • 1 theel. citroensap
  • 3 eetl. Poire Williams (eau de vie)

Breng suiker, citroensap en perensap aan de kook, voeg de stukjes peer toe en kook ze 5 minuten.
Pureer alles met de staafmixer, wrijf het mengsel door een bolzeef, proef of er suiker bij moet.
De compositie moet hoog op smaak zijn.
Laat afkoelen en draai er volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine, ijs van, voeg tijdens het vries- en draaiproces de eau de vie toe.
Door toevoeging van de eau de vie blijft het ijs wat zachter, kan ook weggelaten worden maar versterkt de perensmaak en geeft extra pit.
Je kunt de eau de vie ook meekoken zodat de alcohol verdampt.

Terug