|
|
Schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten.
Giet de wijn in een kookpan en voeg er het opengesneden vanillestokje en de peren aan toe.
Laat de peren gedurende 10 minuten gaar worden in de wijn dat net niet kookt.
Haal de peren er voorzichtig uit met een schuimspaan.
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Hak de pistachenoten fijn (dit gaat makkelijk als je ze in een diepvrieszakje doet en er met een deegrol over
rolt).
Leg de gehakte nootjes in een diep bord.
Dompel één zijde van de peren in de gesmolten chocolade.
Wentel deze kant door de pistachenootjes.
Plaats de peren in de koelkast.
Plaats de peertjes elk afzonderlijk op een bordje.
Serveer met een bolletje vanille- en chocoladeijs.
Lepel wat Baileys over het roomijs.
Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij
*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)