Notentaart met caramelijs

  • 125 g donkere rozijnen
  • 125 g blanke rozijnen
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • ½ theel. kruidnagel
  • 225 g suiker
  • 2 eetl. citroensap
  • 100 g grof gehakte walnoten
  • 2½ cl walnotenolie
  • 1 eidooier
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ½ zakje bakpoeder
  • 250 g bloem
  • 1 bakje caramelijs
  • ½ bakje crème fraîche

Kook op laag vuur de rozijnen, het kaneelpoeder, de kruidnagel, 75 g suiker en 2 eetlepels water ± 15 minuten.
Voeg het citroensap en de walnoten toe (houd 4 mooie walnoten apart) en laat het mengsel nog 5 minuten koken op laag vuur.
Kneed een soepe1 deeg van de rest van de suiker, de olie, de eidooier, de vanillesuiker, het bakpoeder en de bloem.
Voeg zoveel warm water toe tot een soepel, glanzend deeg ontstaat.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Houd wat deeg apart voor de versiering en bekleed met de rest van het deeg een springvorm (24 cm Ø).
Verdeel er de nog warme rozijnen-noten- massa over.
Snijd figuurtjes uit de rest van het deeg en versier er de notentaart mee.
Garneer de taart met een toef crème fraîche en de overgebleven walnoten en serveer hem warm met caramelijs.

Bron: Astrid Veltman

Terug