Citroensorbetijs met napoleonkruimels

nagerecht

  • citroensorbetijs van goede kwaliteit *
  • 1 zakje Napoleonbonbons citroen **
  • 1 eetl. poedersuiker
  • 1 dl. zoet witte dessertwijn
  • 2 eetl. citroenbrandewijn of likeur
  • 4 slingertjes citroenschil

Roer meteen na aanschaf van het ijs de citroenbrandewijn erdoor (de tocht van winkel naar huis is voldoende om het ijs wat zachter te maken) en maak er met een ijsschep bolletjes van, doe ze in een plastic doosje en zet dat in de vriezer.
Maal de zuurtjes fijn in de keukenmachine, voeg de poedersuiker toe en laat de machine nog even draaien, doe alles in een stevig plastic zakje en vries in.
Ga met een deegroller over de bevroren citroenkruimels zodat ze los van elkaar komen.
Verdeel de dessertwijn over 4 coupes, schep de bolletjes ijs erin, verdeel de citroenkruimels erover en garneer met een slingertje citroenschil.

*) Voor wie het sorbetijs zelf wilt maken is er een recept daarvoor beschikbaar.
**) Napoleons zijn harde, bolvormige zuurtjes, in een doorzichtig cellofaan verpakt.
Ze hebben allerlei kleuren en smaken, zoals citroen, sinasappel en appel.
De buitenkant is hard met binnenin een zuur wit poeder dat vrijkomt wanneer het snoepje doormidden gebeten wordt.
I.p.v. citroenijs kan er uiteraard ook gekozen worden voor een andere smaak met bijpassende Napoleon-smaak.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug