voor 8 personen
|
|
Boven kom eieren breken.
Suiker toevoegen.
Met mixer in ± 10 minuten dik en schuimig kloppen.
Crème de menthe toevoegen.
Nog ± 5 minuten blijven kloppen.
In andere kom slagroom bijna stijfkloppen.
Voorzichtig door eimengsel scheppen.
Overdoen in diepvriesdoos.
In vriezer in ± 3 uur laten bevriezen, af en toe (± 3 keer) omscheppen om kristalvorming te voorkomen.
IJs uit vriezer nemen.
In ± 15 minuten iets zacht laten worden.
Chocoladesaus op zacht vuur (au bain-marie of magnetron gaat beter) ± 5 minuten verwarmen.
Af en toe roeren.
Overdoen in (voorverwarmde) sauskom.
Met ijsbolletjeslepel ijs over schaaltjes verdelen.
Chocolaatje erin steken.
Saus er apart bij geven.
Bron: Astrid Veltman