Meloenijs met geitenkaas en mango

Meloenijs met geitenkaas en mango

voor 8 personen

  • 2 overrijpe meloenen,
    ontpit, geschild en in blokjes
  • 30 cl room
  • 100 g suiker
  • 2 rijpe mango's
  • amandelsnippers in droge koekenpan geroosterd
  • ronde zachte geitenkaas om x plakjes te snijden
  • optioneel: decoratie een blaadje munt of verveine

Een dag van tevoren

Verwarm de room in een steelpan en los de suiker op.
Af laten koelen.
Draai de stukken meloen in een keukenmachine of met een staafmixer tot puree.
Meng de afgekoelde room door de meloen.
Maak ijs - wij hebben een Solis ijsmachine - en zet dan het verse ijs nog enige uren, 24 uur, in de vriezer.

De dag van het maal - dit dessert maakt u als de laatste gang zich aandient.

Haal het ijs uit de vriezer
Schil de mango's en snijd ze op een mandoline in dunne plakken
Verdeel de plakken over de borden, houd het midden vrij
Snijd de geitenkaas met een draad in plakken (met een mes, dan blijft de kaas aan het mes zitten en breekt de plak)
Leg een plakje geitenkaas in het midden en drapeer daarop een bolletje meloenijs.
Daarop een blaadje verveine of munt of . . . en drapeer wat amandelsnippers over de mango.
Serveer.

Bron: MergenMetz

Met hulp van Smaakvrienden

Terug