Meloen in siroop van citroengras met kokosijs

meloen_siroop (1K)
voor 10 personen
  • 5 stengels citroengras, in vieren gesneden
  • 275 g fijne tafelsuiker
  • 1 honingmeloen, geschild, ontpit, in plakken gesneden
  • 5 nashiperen, in plakken gesneden
  • kokosijs
  • 50 cl kokosmelk
  • 20 cl gecondenseerde melk

Breng citroengras, suiker en water in een pan op hoog vuur aan de kook.
Houd het mengsel 3 minuten tegen de kook aan, tot het iets stroperig wordt.
Leg de plakken meloen en nashipeer op borden en lepel en lepel er de siroop over.
Bereiding kokosijs
Breng in een steelpan onder af en toe roeren de kokosmelk en gecondenseerde melk langzaam tegen de kook en laat het mengsel volledig afkoelen.
Draai van de afgekoelde vla ijs in de ijsmachine.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug