Margarita-roomijs

margarita_roomijs (2K)

  • 1,25 dl limoensap
  • 2 eetl. (3 cl) tequila
  • 3 eetl. (4½ cl) Cointreau of triple sec
  • 150 g suiker of poedersuiker
  • 5 dl slagroom

Giet het limoensap, de tequila en de cointreau in een kom en roer de suiker erdoor.
Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Giet er de room bij en klop het mengsel op tot het dik en glad is, maar niet stijf.
Schep dit mengsel in een afsluitbare diepvriesdoos en zet het tot de volgende dag in de vriezer.
Dit roomijs hoeft niet te rijpen (zacht te worden voor het serveren), omdat het niet te hard bevroren raakt en voluptueus smelt.

Opmerking
De dag voordien maken, dit bevriest niet ze vlug door de alcohol dat in dit recept zit.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug