Mangoijs met sesamwafeltje

mangoijs_sesamwafeltje (3K)

  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eiwit
  • 1½ eetl. poedersuiker
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 1 limoen
  • 10 g muntblaadjes
  • 3 - 4 mango's of 400 g mangostukjes uit de diepvries
  • 2 - 3 eetl. honing

Roer de bloem en de margarine tot een glad mengsel.
Roer er het eiwit, de poedersuiker en het sesamzaad door.
Verwarm een droge koekenpan met een anti aanbak bodem.
Schep van het mengsel ca. 10 smalle reepjes in de hete pan.
Draai het vuur laag.
Bak de reepjes op klein vuur in 20 minuten knapperig en goudbruin.
Keer ze af en toe.
Neem de wafeltjes uit de pan en laat ze afkoelen.
Bewaar de wafeltjes tot gebruik in een goed sluitende trommel.
Boen de limoen goed schoon en rasp de schil er dun af.
Pers de limoen uit.
Was de munt en houd 4 blaadjes achter voor garnering.
Schil de mango's en snijd het vruchtvlees van de pitten.
Pureer de stukken mango met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de muntblaadjes, de honing en 2 eetlepels water met een staafmixer of in de keukenmachine.
Laat de vruchtenpuree in de diepvries bevriezen.
Laat voor gebruik de mangopuree een beetje ontdooien.
Mix de bevroren mangopuree snel tot een smeuïge massa.
Verdeel het over 4 coupes en garneer met de overgebleven muntblaadjes en 1 of 2 sesamwafeltjes.
Gebruik eventueel mango uit blik.
Gebruik dan geen honing.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney, geroerbakte groene kool en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug