Mango sorbetijs - I

Mango sorbetijs

  • 2 grote rijpe mango's, ca. 1 kg
  • 100 g suiker
  • 16 cl water
  • ca. 4 theel. limoensap, vers geperst of geknepen
  • ca. 1 eetl. sinaasappellikeur, bijv. Cointreau
  • pietsje zout

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in brokken.
Pureer (in de keukenmachine) samen met de andere ingrediƫnten.
Laat dit mengsel ijskoud worden.

Giet het mengsel in de ijsmachine en draai tot ijs.
Eventueel in de vriezer verder laten opstijven.

Opmerkingen
In het oorspronkelijke recept staat 130 gram suiker. Onze stelling dat er altijd minder suiker in moet dan een recept aangeeft, is weer bewezen. Het kan natuurlijk zo zijn dat als u mango's uit de supermarkt koopt, deze minder zoet zijn en dat dan wel meer suiker nodig is.
Wij hebben de mangopuree in de vriezer laten afkoelen. Ook de ijsmachine van tevoren in de koelkast gezet. (We hebben er een met een vrieselement, dat natuurlijk al in de vriezer ligt/lag.) En het uiteindelijke ijsbereiden ging perfect. Iets tussen 20 en 30 minuten.

Bron: The Perfect Scoop (David Lebovitz)
Gepubliceerd door: MergenMetz


Mango sorbetijs - II

Mango sorbetijs

voor 8 personen

  • 25 cl water
  • 150 g suiker
 
  • 500 g mangostukjes, diepvries
  • sap van 1 citroen

Breng het water aan de kook in een steelpannetje.
Draai het vuur uit en voeg de suiker toe.
Laat de suiker oplossen en wacht tot de siroop is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Doe de mangostukjes in de kom van een blender of in de keukenmachine.
Voeg de suikersiroop en citroensap toe en mix alles tot een gladde massa (met een staafmixer kan ook).
Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet voor een uur in de diepvries.
Neem de bak uit de diepvries, roer het ijs goed door met een vork en zet weer een uur terug in de diepvries.
Herhaal dit drie keer tot je ijs genoeg bevroren is om er bolletjes van de scheppen.

Bron: LoveMyFood

Terug