Kweepeerijs met peren, membrillo en slagroom

kweepeerijs_peren (3K)

voor 6 personen

  • 2 kg kweeperen
  • 60% van het gewicht aan suiker
  • 2 verse rijpe peren
  • membrillo (optioneel)
  • kniepertjes of andere wafeltjes (optioneel)
  • 12½ cl slagroom
  • 1 eetl. suiker om slagroom te zoeten

Kweeperen zonder toevoeging in de snelkookpan 15 minuten koken.
Een nacht laten staan want dan kleurt de kweepeer mooi rood.
Druk het vruchtvlees door een zeef of pureer het met een passé-vite (groentemolen).
Weeg het gewicht af en vul het aan met 60% van dat gewicht in suiker.
Breng het geheel aan de kook tot de suiker is opgelost.
Laat het afkoelen en draai er in de ijsmachine ijs van.
Om er een mooi feestelijk nagerecht van te maken versier je een bord met stukjes verse rijpe peer en stroken membrillo.
Daar leg je per bord twee bollen ijs op.
Versier het geheel met vers geklopte slagroom uit een spuit en misschien een mooi blaadje.

Bron: Thea Dieperink
Gepubliceerd door: Kweepeer.nl

Terug