Kruidnootjesijs

kruidnootjesijs (4K)

  • 100 g fijne kristalsuiker
    (ook erg lekker met rietsuiker)
  • 5 g vanillesuiker
  • 3 eierdooiers
  • 30 cl volle melk
  • 20 cl slagroom
  • 150 g in stukjes gehakte kruidnootjes
    (zou ook met speculaasjes kunnen)

Kristalsuiker met vanillesuiker en eidooiers kloppen en al roerende de volle melk eraan toevoegen.
Slagroom apart kloppen tot bijna stijf en meng dit met het eidooier-suikermengsel.
Hier doorheen de gehakte kruidnootjes roeren.
Dit alles in de ijsmachine tot ijs laten draaien.
(Deel van de kruidnootjes zal dan helemaal kapot draaien en zich echt mengen met het ijs waardoor het bruiner kleurt en een deel blijft stukjes)
Dit in de vriezer nog wat verder laten opstijfen.
Als het hard is; eet smakelijk.

Bron: Judith Kramer

Terug