Knoflookijs

  • een bol knoflook
  • honing
  • citroensap
  • (eventueel) suiker en water
  • ½ l slagroom
  • 8 eidooiers
  • 100 g walnoten of pecannoten

Pel een bol knoflook en kook de tenen langzaam 30 minuten in honing met een druppeltje citroensap.
Haal de tenen eruit en gebruik de honing om een in totaal kwart liter suikerstroop te maken.
Als je te weinig honing hebt kun je deze aanvullen met gelijke delen suiker en water.
Klop de slagroom stijf.
Neem 8 eidooiers en sla die au bain-marie stijf.
Voeg vervolgens de warme siroop langzaam toe.
Als alle siroop is toegevoegd en de massa stijf en schuimig is klop dan door op koud water of ijs tot de massa geheel is afgekoeld.
Hak de knoflooktenen fijn samen met 100 gram walnoten of pecannoten.
Spatel vervolgens de slagroom, de noten en de knoflooktenen door de eimassa.
Stort alles in een vorm en vries het in.

Bron: Michiel Fokkema
Gepubliceerd door: Nl.culinair Huis Pagina

Terug