Kaneelijs - I

  • 250 g suikersiroop (zie recept rozenparfait)
  • 300 g slagroom
  • 8 eierdooiers
  • 4 eetl. kaneellikeur en wat kaneelpoeder

Dooiers verwarmen en schuimig kloppen met de siroop.
Af laten koelen.
Voeg de kaneellikeur, geslagen room en wat kaneelpoeder naar smaak toe.

Bron: A. van Wees distilleerderij De Ooievaar


Kaneelijs - II

  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 5 g vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 30 cl volle melk
  • 20 cl slagroom
  • kaneel

Voor kaneelijs: aan het begin van de bereiding al kaneel toevoegen.
Kristalsuiker met vanillesuiker en eidooiers kloppen en al roerende de volle melk eraan toevoegen.
Slagroom apart kloppen tot bijna stijf, en meng dit met het eidooier-suikermengsel.
Het mengsel in de ijsmachine doen.

Bron: Astrid Veltman

Terug