IJs met aardbei-rabarbersaus

voor 2 personen

  • 4 stelen rabarber
  • 200 g aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl. suiker
  • 2 bolletjes ijs (*)

Maak de stelen rabarber schoon en snijd ze in stukken.
Kook de rabarber 5 minuten in een beetje water.
Maak de aardbeien schoon.
Doe de aardbeien bij de rabarber en kook het geheel in een paar minuten zacht.
Laat de rabarber met aardbeien afkoelen.
Pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
Maak het op smaak met de vanillesuiker en de gewone suiker.
Schep een bolletje vanille-ijs op bordjes en schenk er wat van de aardbei-rabarbersaus bij.
Ook lekker bij yoghurt, vanillevla of griesmeelpudding.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte kip met doperwtjes en peultjes en mie.

Bron: Voedingscentrum

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug