Kiwi-limoen granité

  • 6 rijpe kiwi's
  • 2,5 dl suikerstroop van 150 g suiker en 1,5 dl water
  • sap van 3 limoenen
  • 4 dl water

Granité of schaafijs maak je door een sorbetijscompositie te laten bevriezen zonder dat het ijs in beweging is.
Hierdoor ontstaan ijskristallen, andere mogelijkheid is om een blok sorbetijs grof te malen in de keukenmachine of
af te schaven, hier een recept.

Schil de kiwi's en pureer het vruchtvlees.
Voeg de suikerstroop, het limoensap en 4 dl. water toe en meng alles goed.
Giet in een ondiepe schaal en zet deze in de vriezer, roer om het half uur los met een vork tot er ijskristallen ontstaan.
Serveer de granité bijv. met in kleine stukjes gesneden kiwi of serveer het ijs in een glas aangevuld met mousserende- of zoete dessertwijn zoals het bij De Colvenier werd geserveerd als tussengang.

Receptuur: Huis De Colvenier, Antwerpen
Gepubliceerd door: Tonny Leeflang - Wondergem

Terug