Granaatappelijs

  • ½ l granaatappelsap
  • 100 g suiker
  • 2 eetl. rode port
  • 1 granaatappel

Verwarm de helft van het granaatappelsap met de suiker en laat de suiker oplossen.
Voeg de rest van het sap en de port toe.
Laat het mengsel koud worden.
Draai het tot ijs (* in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing.
Of schenk het mengsel eventueel in een ondiepe schaal en laat het in de diepvries bevriezen.
Meng het regelmatig met een vork door om kristalvorming te voorkomen.
Neem het ijs ca. 10 minuten voor het serveren uit de diepvries om het wat zachter te laten worden.
Snijd de onder- en bovenkant van de granaatappel af.
Breek of snijd de granaatappel in stukken.
Pluk met de vingers de pitjes uit de vrucht.
Verwijder alle witte vliesjes, want die geven een bittere smaak.
Verdeel het ijs over 4 coupes en garneer met de granaatappelpitjes.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gnocchi met salsa verde en walnoten en groentetagliatelle.

Bron: Voedingscentrum

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug