Gemarineerde peer met ijs

gemarineerde_peer (2K)

  • peren (halve peer per persoon)
  • rode wijn
  • Pineau des Charentes
  • krenten
  • kaneelijs *
  • slagroom
  • wafelstokjes gevuld met hazelnoten en cacao-créme
  • glaasje gevuld met marinade van de peren
  • cacaopoeder

Peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen.
Doe deze in een kookpot en overgiet met een deel rode wijn en de pineau, de peren moeten wel volledig onderstaan evenzeer de krenten toevoegen.
Eenmaal aan de kook gebracht het vuur lager zetten en laat nu maar zachtjes pruttelen +/- 60 minuten.
Haal de peren eruit en bind de marinade een klein beetje.
De peren mooi gekleurd en beetgaar op bord dresseren bolletje ijs erop het wafelstokje een beetje slagroom erbij en afwerken met cacao poeder.
Het glaasje niet vergeten te vullen met het heerlijk sausje.

Opmerking
Pineau des Charentes, een aperitief op basis van sap van charentes-druiven en cognac gelagerd in
eikenhouten vaten. O.a te vinden bij Aldi.

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug