voor 2 personen
|
|
Zet de vier glazen alvast klaar...
Maak de frambozen schoon en houd wat achter voor de garnering.
Schep in ieder glas twee bolletjes ijs en verdeel de frambozen erover.
Schenk de glazen vol met de 7-up light frisdrank.
Garneer de glazen met de achtergehouden frambozen.
Bron: Variatie op een recept van het Voedingscentrum
Gepubliceerd door: Smulweb
*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)
|
|
Doe het water en de suiker in een pan; goed doorroeren.
Laat het geheel 1 minuut koken en vervolgens afkoelen alvorens het aan het sap toe te voegen.
Doe het mengsel over in de ijsmachine.
Om de smaak te accentueren kunt u 5 cl frambozensap vervangen door sinaasappelsap.
U kunt de suiker en het water vervangen door 20 cl rietsuikerstroop.
U kunt deze sorbet in champagneglazen opdienen, overgoten met ijskoude champagne.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Breng het water aan de kook in een steelpannetje.
Draai het vuur uit en voeg de suiker toe.
Laat de suiker oplossen en wacht tot de siroop is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Doe de frambozen in de kom van een blender of in de keukenmachine.
Voeg de suikersiroop, citroensap en vanille aroma toe en mix alles tot een gladde massa (met een staafmixer kan ook).
Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet voor een uur in de diepvries.
Neem de bak uit de diepvries, roer het ijs goed door met een vork en zet weer een uur terug in de diepvries.
Herhaal dit drie keer tot je ijs genoeg bevroren is om er bolletjes van de scheppen.
voor een halve liter sorbet
|
|
Als je diepvriesframbozen gebruikt, laat je de frambozen eerst ontdooien.
Mix de frambozen met de zeste en sap van de halve citroen en de ahornsiroop
Klop de aquafaba op met de rietsuiker (zoals je eiwit opklopt).
Dit kan gemakkelijk 5 minuutjes duren.
Schep de aquafaba voorzichtig onder de frambozenmix.
Vries in.
Roer het eerste uur elke 15 minuten het ijs om zodat je geen kristalvorming krijgt.
Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt